{ "title": "Kalça Ağrısına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.kalca.gen.tr/images/kalca-agrisina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "20.01.2024 10:21:13", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "
Kalça Ağrısına Ne İyi Gelir, kısa zaman önce düştünüz ve şimdi kalçanız çok ağrıyor, yattığınızda bacağınızı uzatamıyor ve kaldıramıyorsunuz. Esasında bacak kemiğinin en tepesi olan kalça kemiği hafif bir düşmeyle dahi rahatlıkla kırılır. Yaşlılar ve osteoporozu olanlar büyük risk altındadır. Kalçanız da yürüdükten veya uzun zaman ayakta kaldıktan ardından şiddetlenen bir ağrı var. Kalça vücudun ağırlığını taşıyan ana eklemlerden biridir. Kilonuz ne kadar artarsa, kalça ağrınız da o kadar şiddetlenir. Kalça eklemi bölümünde ağrı ve hassaslık var. Bacağa veya dize vurabiliyor ve gece üstüne yattığınızda çoğalıyor. Bu durum, kalçanın kemikli bölümüne yastıklık yapan ve hareketin neden olduğu sürtünmeyi azaltan içi sıvı dolu keselerin iltihap tutması sonucudur. Kalça Ağrısının Öteki Sebepleri de şunlardır; Osteoartrit, ağrı, bilhassa arkaya vuran ağrı, aseptik nekroz, tendon iltihabı, romatizmal artrit, yapısal sorun, ankilozan spondilit, polimyaljik romatizma, dolaşım problemi.

Kalçada üç büyük kas grubu vardır. Bacağın alt bölümünde kuadriseps adı verilen 4 tane kas gurubu bacağın düzeltilmesi ve uzamasına destekçi olabilir. Kalçanın arka bölümünde ise harmstring kasları vardır ve 3 kastan ortaya çıkar. Bu kaslar bacağın arkaya doğru doğru getirilmesini ve esnetilmesini sağlar. Kalçanın iç bölümünde yer alan kaslar ise kalçanın yaklaştırılması ve dışa taraf uzaklaştırılması olanağı sağlar. Yoğun egzersiz yapılması, belirli bir zaman benzer pozisyonda oturulması veya kaslarınızın kondisyon eksikliği sebebi ile kalça kaslarınızda ağrılar oluşabilir ve bu ağrılar sizin yürümekte zorluk yaşamanıza sebep olabilir. Kalçanız da yaşanan bu ağrılar özel teknikler yardımıyla rahatlıkla giderilebilir.

Kalça Ağrısının Tedavisi İçin Kendiniz Ne Yapabilirsiniz?
Uyarı

Bazı vaziyetlerde kas ağrıları, kalçanızdaki kasları gerildiğinin bir göstergesidir. Kalçanızı daha da yakından bakın. Morarma veya dokunduğunuzda aşırı hassaslık hissediyorsanız bu gerginliğin bir göstergesi olabilmektedir. Şayet bölgeyi belirleyebilirsiniz kaslarınızı dinlendirin ve evde ağrıyı azaltacak teknikler kullanın. Şayet ağrı kendiliğinden geçmiyorsa kesinlikle bir doktora görünün. Kas ağrılarını engellemek için egzersize başlamadan önce 5-10 dakika kadar yürüyüş yapın. Egzersiziniz bittiğinde de kas gerginliği ve ağrılarını engellemek için 5-10 dakika kadar hafif germe veya uzama hareketleri yapınız.
" } ] }