{ "title": "Kalça Estetiği", "image": "https://www.kalca.gen.tr/images/kalca-estetigi-3291.jpg", "date": "19.01.2024 09:11:36", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kalça estetiği, kalça göğüslerin ardından kadın olgusunu belirleyici bir yapıdır. Bu yüzden kadınların önemli bir bölümün kalçaların görünümünü önemser. Hatta göğüslerden daha fazla buna dikkat ederler. Çünkü göğüsleri istedikleri sutyenlerle formda gösterme şansları bulunmaktadır. Ancak kalça için böyle bir uygulama bulunmamaktadır. Kalça estetiği için genellikle siyah ırkta görülen Brezilya kalçası adı verilen form ön plandadır. Bir kadına güzel kalçayı tarif etmesini isterseniz, genellikle tarifleri bu yönde olur. Loş bir ışıkta bile, güzel formdaki bir kalça kendini gösterebilir. Kalça çatalının, belin kavisinin uyumlu olacak şekilde olması, üçgen bir bölgenin olması, her iki tarafta gamze denilen görüntünün olması, basenden kalça kubbesine doğru giden dar geçişin belirgin olması, kalça kubbesinin üstü dışa çıkık olması, gibi detaylar kalçayı çekici hale getirir.

Kalça estetiği sırasında istenen formun yakalanması için farklı yollar kullanılabilir. Kalçada yağ dokusunda, cilt yapısında ya da yerçekiminden kaynaklanan sorunlar bulunabilir. Bunlara uygun şekilde işlemler yapılır. Eğer kalçada yağ dağılımı düzensiz ise liposakşın denilen yöntemle basık kalması gereken yerlerden fazlalık yağlar alınarak, çıkık olması gereken yerlere enjekte edilebilir. Fakat herkeste böyle fazla yağ olmaz. Bu durumda kalça protezleri kullanılabilir. Bunlar aynı meme protezlerine benzer. Sadece onlardan sertlik ve şekil bakımından ayrılır. Kalçada arada kesi yapılarak protez yerleştiği için, dışarıdan kesi izi görünmez. Kalça estetiği operasyonları kalçasının görünümünden memnun olmayan herkese yapılabilir. Özellikle kalçasının büyük olması, küçük olması ya da geniş olması kişileri bu operasyonlara yöneltir.

Kalça estetiği operasyonları

Liposhaping: Kalça estetiği yağ dağılımının doğru şekilde sağlanmasıyla yapılabilir. Yağ dengesinin olması gerektiği gibi değiştirilmesi halinde kalçanın ideal şekli sağlanır ve daha yukarıda durması mümkün olur. Bunun için fazla olan yerlerden alınan yağlar, eksik yerlere enjekte edilmelidir. Basen, bel, poponun alt kısmından yağ alınabilir. Özel işlemlerden geçirilerek yoğunlaştırılan yağlar poponun üst kısmından verilir. Bu işlem belin çukurlaşmasına, basenlerin daralmasına neden olur. Poponun üst tarafı dolun hale gelir, hatlar yuvarlaklaşır ve yüksek durur. Lokal anestezi ile uygulanan bu kalça estetiği bir saatte tamamlanır.

Popo protezi: Poposu basık olan ve başka alanlarda yeterince yağ bulunmayan kişilerde silikondan popo protezi kullanılabilir. Kalça için tasarlanmış olan protezler kas içine de yerleştirilebilir. Böylece sorunlar daha az yaşanır.

Popo germe: Fazla kilolarını veren kişilerin bacaklarında cilt sarkması, kalçasında da aşağı doğru sarkma olur. Bunun için bollaşan cilt karnın gerilmesiyle çıkarılır. Bu işleme kuşak lipektomi denmektedir. Bu operasyon sonrasında çamaşırın içinde kalacak şekilde bir iz olur. Ancak bacakların cildi ile kalçalarda gerginlik elde edilir. Kalçanın altında bolluk olursa, alt tarafta iz kalacak şekilde fazlalık deri çıkarılabilir.

Dikiş askıları: Cildi ince olan, poposu küçük olan kişilerdeki ufak sarkmalar için dikiş askıları kullanılabilir. Bu işlemde özel dikişler kullanılmaktadır. 2 seans halinde yapılan uygulamada, seanslar arasında 3 ay bulunur. İlk seansta yerleştirilen dikişler dokularla bütünleşir. Askılama işlemi ikinci seansta olur. Ancak etkisi fazla olmadığından, askılama kısa süreli etkili olmaktadır.

Dolgu uygulamaları: Poposu basık, yağ enjeksiyonu yapılması için yeteri kadar dokusu olmayan, popo protezi istemeyenlere de kalça estetiğinde hiyalüronik asit dolgusu yapılabilir. Ancak sadece 1 yıl kadar etkili olur.

Kalça estetiği operasyonlarından önce yapılması gerekenler

Her türlü operasyonda olduğu gibi, hastaların 3 hafta öncesinden sigarayı içmemesi, aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları bırakması gerekir. Ayrıca apranaks, vermidon gibi ağrı kesiciler içilmemeli, co enzim Q, ginseng gibi içeriği olan multivitaminler kullanılmamalı, zayıflatan ürünler, domates çekirdeği, keten tohumu, gibi bitkisel ürünlerde kullanılmamalıdır.

Kalça estetiği operasyonlarından sonra

Bu işlem sırasında protezler kullanılırsa, biraz ağrı hissedilebilir. Hastalar oturmada zorluk çekebilirler. Yağ enjeksiyonu yapılırsa, yine ağrı etkisi olabilir. Askılama işlemlerinde ağrı olmaz. Bölgeden kuşak gibi cilt çıkarılırsa, hastalar 1 gün hastanede kalabilir. Cilt altına dikiş yapıldığından, dikiş alınması gerekmez. Banyo yapmak içinde 2 gün beklenmelidir. Protezle kalça estetiği yapılırsa, hastaların bir süre otururken özenli olması gerekir ve 3 hafta kadar korse giyilmelidir. Yaklaşık 6 hafta sonra hastalar her türlü hareketi yapabilir hale gelirler. Bu operasyonların sonrasında fazla komplikasyon oluşma riski yoktur. Ancak her operasyonun etkisi farklıdır. Kalıcı etki için kalça estetiğinde popo protezleri kullanılmalıdır.
" } ] }